Twinmotion

Voor: SketchUp en Vectorworks en Revit en ARCHICAD en Rhinoceros en RIKCAD en zoveel meer software pakketten.

Twinmotion voor:

SketchUp Pro  |   Vectorworks     |   Revit    |    ARCHICAD    |  RIKCAD   |    RHINO  en meerdere CAD pakketten

Twinmotion wordt uitgebracht door Epic Games.
VOOR: SketchUp, Vectorworks, Revit, Solidworks, Rikcad, Rhino, 3d Max, Form-Z, Modo, Navisworks,Allplan, Archicad, Bricscad etc..
Twinmotion heeft zich gefocust op snelle visualisaties in een ECHT realitische wereld. De vijvers en waterpartijen zijn gewoon echt schitterend, de blaadjes aan de bomen kunnen in een animatie zelfs echt waaien net als de bewegende grassprieten langskomende vlinders en langsvliegende vogels met de bijbehorende geluiden.  Ik moet zeggen heb mijn eigen ogen uitgekeken en mijn glimlach werd al werkende steeds groter van wat er allemaal mogelijk is.

Seizoen, weer en belichting  en karakters, voertuigen en zelfs geluidenzijn zijn allemaal te kiezen.

De interface is met zijn sliders heel overzichtelijk en intuitief. 

Omgeving: Volledige controle over lucht, wolken, mist, partikels (sneeuw / regen), wind en de impacht hiervan op de vegetatie!

Creëer in 2 klikken een pad waarop mensen, auto's, fietsers of andere objecten zich voortbewegen.

Compatibel met de HTC Vive, Oculus Rift en HP Mixed Reality headsets, stelt Twinmotion u in staat om snel te schakelen van een 3D model naar Virtual Reality omgeving. Bij ons in de trainingsruimte kunt u de omgeving van uw plan in real live BELEVEN in VR.

Profiteer van deze functionaliteit, download en installeer de relevante plug-in voor de bovengenoemde Software.

Koop uw Twinmotion vandaag.

Permanente licentie voor commercieel grbtuik.


Bestel  uw Twinmotion licentie.
Twinmotion voor: SketchUp Pro   |   Vectorworks    |   Revit    |    ARCHICAD    |  RIKCAD   |    RHINO met de bijbehorende plug-in. voor 3d studio Max, All-Plan etc.
(Zie systeemeisen)

Wil je een Twinmotion training volgen? Bekijk dan ons aanbod van trainingen.

Twinmotion

Persoonlijke licentievormen.

Nieuw in Twinmotion 2024

Nieuwe functies.

Lumen (GI) en reflectie

Lumen vs twinmotion

Lumen zorgt ervoor  (geweldig!) dat indirecte verlichting zich direct kan aanpassen aan veranderingen in de directe verlichting of geometrie, bijvoorbeeld door de hoek van de zon te veranderen met het tijdstip van de dag of door een buitendeur te openen. Het brengt een nieuw niveau van realisme in real-time toepassingen en stelt je in staat prachtige foto's en video's supersnel weer te geven .
In het Ambience-paneel onder Render vind je nu twee opties: Standaard en Lumen.

Samenvattend: de standaardoptie heeft een volumetrische benadering, terwijl Lumen een oppervlaktebenadering heeft.
De Lumen-optie is gebaseerd op raytracing en berekent één lichtweerkaatsing en één reflectieweerkaatsing (bounce)  op oppervlakken, wat een veel betere weergavekwaliteit oplevert.

Activeren

 • Lumen wordt geactiveerd in de Ambience panel in het Render gedeelte onder Real time.
 • In de Preferences panel onder Quality, de quality setting moet gezet worden op High of Ultra.
 • In de Preferences panel onder Settings, selecteer de DirectX 12 checkbox onder Graphic hardware support.

(Led walls nog niet ondersteund en niet in VR

EV100 Real-World Lighting 

TM2023 Clabodts Benoit 01

We ondersteunen nu reële lichtwaarden voor de zonintensiteit (65.000-100.000 lux). Om dit te doen, hebben we wijzigingen aangebracht in het maximale waardebereik voor de lichtintensiteit en het algoritme voor Auto-exposure bijgewerkt. Dit betekent dat auto-exposure werkt voor een groter bereik aan waarden (26 stops bereik, vergeleken met 4 stops eerder). Als uw scène alleen wordt verlicht door de Twinmotion Dynamic Sky (in tegenstelling tot een HDRI), zal de auto-exposure hetzelfde zijn, ongeacht of de waarde van de zonintensiteit 25 of 100.000 is. Dat gezegd hebbende, kan het grotere auto exposure (automatische verlichtings.bereik van invloed zijn op oudere scènes, waardoor een handmatige aanpassing van de belichting nodig is. 

Nu we reële lichtwaarden voor de zonintensiteit ondersteunen, zijn de lumenwaarden voor lampen en de waarden voor emissive (lichtgevende) materialen in overeenstemming met de zonintensiteit van 65.000-100.000.

LET OP: Bij het activeren van een HDRI zal de viewport grotendeels overbelicht zijn. Verlaag de zonintensiteit naar 25 om het probleem op te lossen.

Local Exposure

Local exposure

We hebben nieuwe instellingen voor lokale belichting toegevoegd in het deelvenster Ambiance onder Environment > Exposure. Local exposure past automatisch lokale aanpassingen toe op de belichting en bevat opties om hooglicht- en schaduwdetails te behouden bovenop de bestaande belichtingsinstellingen. Dit is vooral handig voor projecten met uitdagende scènes met een hoog dynamisch bereik, waarbij de algemene belichtingsinstelling niet voldoende is om uitvergrote overbelichting en schaduwen die volledig donker zijn te voorkomen.

Glass Optimization

Basic glass

We hebben onlangs een nieuw geoptimaliseerd basisglas geïntroduceerd om de weergavetijden te verbeteren in scènes waarin meerdere glaslagen worden gebruikt. Dit nieuwe glas is ontdaan van alle specifieke kenmerken die het zwaar belastten en zou vooral moeten worden gebruikt voor eenvoudige architecturale helderglasdoeleinden.

Deze optie is een alternatief voor het standaard- en gekleurd glas en wordt weergegeven als de optie Basis in de parameters voor materialen in het venster Eigenschappen. Deze nieuwe Basic-parameter wordt ondersteund met Materiaalvervanging als BaseMaterialType 2. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over vervanging.

Sneeuw- en regen effect

Regen- en sneeuwweereffecten zijn aangepast om de visuele betrouwbaarheid te verbeteren, inclusief de manier waarop opgehoopte regen op verschillende oppervlakken verschijnt en hoe waterdruppels in plassen spatten.

 • De deeltjes reageren nu goed met de windsnelheid en windrichtingen.
 • De oppervlakte-effecten zijn herwerkt om druppeleffecten te simuleren.
 • Als de camera voorheen snel bewoog, werden de deeltjes met vertraging geregenereerd.
 • De deeltjes worden nu voortdurend en zonder vertraging gegenereerd. U kunt ook de helderheid van de deeltjes verhogen of verlagen en oppervlakte-effecten en neerslag afzonderlijk in- of uitschakelen.

Media Support en  Animatie

Animatieparameters worden globaal ingesteld: het wijzigen van de parameters van een animatie terwijl deze zich in de Media-modus bevindt, heeft hetzelfde effect als het wijzigen van de parameters van deze animatiewanneer deze zich buiten de Media-modus bevindt.

 • Video's: animatiesequenties kunnen worden bekeken met de videobediening of de scrubber.
 • Afbeeldingen en panorama's: In de afzonderlijke exportinstellingen voor afbeeldingen en panorama's kunt u selecteren welk deel van een animatie u in een afbeelding of panorama wilt weergeven. Selecteer in het Mediadock de afbeelding of het panorama en gebruik op de tabbladen Afbeelding of Pano de schuifregelaar Momentopnametijd.
 • Afspelen/relatie met Twinmotion Animators:
  • Wanneer u een voorbeeld van video's bekijkt die animators bevatten, zoals vertalers en rotators (Bibliotheek > Tools > Animators) in de Viewport of in video's, worden de animators continu afgespeeld; de videobedieningen en scrubber hebben er geen effect op, zoals bij geanimeerde bestanden.
  • Wanneer u echter een video exporteert die animators bevat, worden deze, net als geanimeerde bestanden, opnieuw geïnitialiseerd naar het begin van de animatie.

Systeemvereisten Twinmotion Win.

Besturingsysteem

Windows 11 64-bit version.

Windows 10 64-bit version 1909 revision .1350 or higher, or versions 2004 and 20H2 revision .789 of hoger..

 . CPU: Intel Core i9-13900KS, CPU met een benchmarkscore van 2.000 of hoger. RAM: 16 GB of meer Harde schijf: 30 GB vrije schijfruimte


Minimale Performance

Intel* 64, AMD64 or compatible processor with SSE4.2 support.

TCP/IP Only IPv4 wordt ondersteund. IPv6 wordt nog niet ondersteund.

8 GB RAM liever meer.
2 GB sharde chrijfruimte, maar als we alles willen downloaden qua bibliotheken hebben we 12 GB nodig.

Aanbevolen Performance

2+ GHz processor i7 of i9
8/ 32+ GB RAM
(SSD raden wij aan).

2 GB of meer schijfruimte
TIP: Open GL 4.4 grafische kaart met minimaal 8 GB  of VRam of meer.
Nvidea Geforce RTX 3080 of 3090 of hoger, Quadro RTX 5000 of AMD Radeon Rx 5000 series of hoger  met zoveel mogelijk GB VRAM

Tip: Grafische video kaart

Een grafische kaart waarop de nieuwste beschikbare stuurprogramma's zijn geïnstalleerd en ten minste 6 GB toegewezen Video-Access Random Memory (VRAM) of een benchmarkscore van 10.000 of hoger.

Grafische kaarten die 10000 en hoger zijn:

NVIDIA GPUs of Maxwell generatie  met de laatste aangeraden videostuurprogramma (voor both CUDA and RTX - cards)
NVIDEA QUADRO RTX 8000  MB
NVIDEA QUADRO M 4000  MB

Nvidea Geforce GTX 4090
Geforce GTX 4080
Geforce GTX 3080

Nvidea Geforce GTX 3090
Nvidea Geforce A100 SXM4
Nvidea Geforce A100 SXM4
Nvidea Geforce RTX 4090

Nvidea RTX A5000
Nvidea RTX A6000
Radeon PRO W7800
Radeon RX 7900 XTX
Radeon RX 6950 XT

AMD Radeon Rx 5000 series of hoger met liefst meer dan 4 GB

Zorg ervoor dat u het nieuwste beschikbare grafische stuurprogramma hebt geïnstalleerd. NVIDIA-stuurprogramma's zijn hier te vinden, stuurprogramma's voor AMD grafische kaarten zijn hier te vinden. 

 CAD software

Met de twinmotion-DATASMITH EXPORTER PLUGIN kan de 3D vanuit onderstaande programma's naar twinmotion geexporteerd worden,

TDATASMITH EXPORTER PLUGIN
Twinmotion voor SketchUp Pro versie:
Compatible with SketchUp Pro 2019 - 2023
With Direct Link functionality
DOWNLOAD PLUG--IN

Twinmotion voor Revit:
Compatible with Revit 2018 - 2023
With Direct Link functionality
No download required for Revit 2024!

Twinmotion vooSOLIDWORKS
Compatible with SOLIDWORKS 2020 - 2023
With Direct Link functionality

Twinmotion vooRIKCAD
Compatible with RIKCAD 9 - 11
With Direct Link functionality

Twinmotion vooRhino
Compatible with Rhino (including Grasshopper) 6 - 7
With Direct Link functionality

Twinmotion voor 3ds Max 
Compatible with 3ds Max 2017 - 2024

Twinmotion voor form•Z
Compatible with form•Z pro, form•Z jr, form•Z Student Edition v9.0.6 or later

Twinmotion voor Modo (Beta)
Compatible with Modo 16 and above
With Direct Link functionality

Twinmotion voor Navisworks
Compatible with Navisworks 2019 - 2024

 CAD software

De twinmotion-plug-in wordt geïnstalleerd  

Twinmotion voor Allplan
DATASMITH EXPORTER
Ingebouwd vanaf Allplan 2023.1


Twinmotion voor Archicad
(DATASMITH EXPORTER PLUGIN)
Compatible with Archicad 23 - 26
With Direct Link functionality


Twinmotion voor BricsCAD
Built in to BricsCAD V23 (Windows)
With Direct Link functionality
No download required!

Twinmotion voor Vectorworks
Built in to Vectorworks 2022 - 23
With Direct Link functionality
No download required!

Systeemvereisten Twinmotion Mac

Besturingsysteem

Monterey 12.6 en hoger


CPU (processor): CPU met een benchmark score van 2500 rof hoger  here

A17 Pro Cores voor algemene taken 

De nieuwe 6‑core CPU heeft vier high efficiency-cores en twee high performance-cores. Deze cores worden gebruikt voor het verwerken van algemene informatie. Bij normale taken worden de energie zuinige efficiency-cores gebruikt. Op het moment dat er meer processorkracht nodig is worden de twee high performance-cores aangesproken om snel de informatie te verwerken.

Minimale Performance

Besturingssysteem: MacOS Monterey 12.x grafische kaart: een grafische kaart met de nieuwste beschikbare stuurprogramma's geïnstalleerd en ten minste 6 GB VRAM. CPU: Intel Core i9-13900KS, CPU met een benchmarkscore van 2.000 of hoger. RAM: 32 GB of meer Harde schijf: 30 GB vrije schijfruimte

Apple A17 Pro

APPLE M1:
MacBook Air (M1, 2020)
MacBook Pro (M1, 2021)
Mac (M1, 2021)
Mac mini (M1, 2020)

APPLE M2:
MacBook Air (M2, 2022/2023)
MacBook Pro (M2, 2022)
Mac mini (M2, 2022)

Aanbevolen Performance

APPLE M1:
MacBook Pro 
(M1 Pro/Max, 2021, 32 GB of Unified Memory)
Mac Studio (M1 Max/Ultra, 2022, 32 GB of Unified Memory)

APPLE M2:
MacBook Pro (M2 Pro/Max, 2023, 32 GB of Unified Memory)
Mac Pro (M2 Ultra, 2023, 64 GB of Unified Memory)
Mac Studio (M2 Max/Ultra, 2023, 32 GB of Unified Memory)
Mac mini (M2 Pro, 2022, 32 GB of Unified Memory)

Tip: Grafische video kaart

Omdat de GPU-stuurprogramma's deel uitmaken van macOS, hoeft u zich geen zorgen te maken over de GPU-stuurprogramma's zolang u Monterey 12.6 of een nieuwere versie gebruikt

Dit schrijven de makers zelf:
Vraag eerst de demo versie aan, zodat jij van te voren zelf kan testen.
Graphic Card: 12 GB dedicated memory or card with benchmark score over 16 000 here

Vereiste CAD software

Revit werkt niet op een Mac

SketchUp met twinmotion werkt wel op de Mac versie:

2021 en 2022 en 2023

Vectorworks (Via de geinstalleerde plug-in IN de Vectorworks software.)

Kijk hierboven bij Windows voor de verschillende CAd software pakketten. Werkt deze op de Mac? Dan kan Twinmotion ook op de Mac ermee samenwerken.

Over EnyaCAD

Sinds 1994 hebben wij ons gespecialiseerd in het geven van specifieke en praktijkgerichte  trainingen voor groepen en zelfstandigen.

De doelgroep bestaat onder andere uit architectenbureaus, interieurbureaus, stedenbouwkundige bedrijven, tuinontwerpbureaus, standbouwers, meubelmakers, grafici en animatiespecialisten.

30 jaar ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring in het geven van praktijkgerichte trainingen op maat. U heeft baat bij kennis die u nodig heeft voor uw gewenste eindresultaat.

EnyaCAD is officieel Dealer van alle in deze site genoemde software. Deze software met de juiste kennis zorgt voor een prachtig en professioneel eindresultaat.

EnyaCAD verzorgt specifieke praktijkgerichte trainingen aan architecten en designers, productontwikkelaars etc. in  Vectorworks, SketchUp Pro en diverse render-software. 

Aanmelden voor nieuwsbrief en lees onze interessante blogs
Contact

Van Cittersstraat 44b
3022 LL Rotterdam

Tel. : 010 - 213 28 41

KvK: 243441083
BTW: NL  8137.07.134.B.01
IBAN: NL10ABNA547082223
BIC: ABNANL2A