Maak adembenemende 360-graden renders met Enscape en deel ze eenvoudig met klanten via een QR-code

Enscape voor SketchUp Pro/ Vectorworks/ Archicad/ Revit/ Rhino

Enscape logo color black rgb
Window logo

Enscape voor Windows

GRAPHISOFT Archicad
Rhino logo
Autodesk Revit

Alles en Ray-tracing

Mac logo

Enscape voor Mac

GRAPHISOFT Archicad
Rhino logo

Ray tracing is enkel voor Enscape voor de Mac  niet beschikbaar .
•   Ray tracing  
Deze functie is helaas niet beschikbaar in Enscape voor Mac, omdat ray tracing alleen mogelijk is met een grafische kaart, die de Mac niet heeft. Bij Mac wordt renderen alleen ondersteund via de CPU..

Maar de rest wel. GEWELDIG NIEUWS.

Enscape licentie

Voor SketchUp Pro  |   Vectorworks  |   Archicad   |  Revit   |   Rhino

Enscape™ is een real-time visualisatie plugin die beschikbaar is voor zowel macOS als Windows. Het kan direct worden geïntegreerd met uw modelleringssoftware, zoals SketchUp, Vectorworks, Archicad, Revit en Rhino, waardoor u een naadloze ontwerp- en visualisatieworkflow krijgt gedurende alle fasen van uw project. Met Enscape kunt u intuïtief ontwerpen, documenteren en visualiseren vanuit één enkel model. U kunt realistische lichteffecten creëren en uw eigen wolkenlucht genereren voor een nog realistischere ervaring.
Enscape software is beschikbaar in drie versies: maandlicenties, jaarlicenties en 3-jaarslicenties. Deze licenties kunnen zowel vast als flexibel zijn en zijn geschikt voor alle eerder genoemde softwarepakketten. Dit betekent dat een Enscape-licentie gelijktijdig kan worden gebruikt met alle geïnstalleerde software op dezelfde computer.

U kunt uw model verfraaien met realistische texturen uit de uitgebreide bibliotheek van Enscape.
U heeft de keuze uit texturen zoals water, chroom, hout en autolak, evenals hoogglans houtmaterialen. Daarnaast kunt u in uw model gemakkelijk navigeren met een door u zelf gemaakte intuïtief pad en rotatie. Het renderen van uw model gebeurt met ongekende snelheid, waardoor u snel resultaat heeft. U kunt uw eigen stempel drukken op het eindresultaat door de mogelijkheid om verschillende licht- en seizoensvarianten te renderen, inclusief kunstmatige lichtschaduwen. Een geweldige functie is de Virtual Reality-optie,  EN nu de Ray-tracer optie waarmee u als het ware door het project kunt lopen en een real-time ervaring kunt beleven. Bovendien is het superhandig om uw project naar klanten te sturen met een QR-link, wat laat zien dat er goed is nagedacht over gebruiksgemak.

12 Armchair Garden  Mac kl
Enscape logo color black rgb

 ---Fixed-Seat License---

Aanbevolen voor bedrijven die willen installeren op 1 computer.

-----Maand licentie: Single User -----

 ------Jaarlicentie: Single User ------

.......NEW- jaarslicentie per user----

 • Licentie is gebonden aan één computer

 • Gebruik uw licentie met meerdere CAD/BIM-tools op dezelfde computer

 • Gratis upgrades naar de nieuwste softwareversie

  Te bestellen via onze webshop.
  www.3dsoftwareshop.nl
  Onderstaande buttons gaan automatisch naar het juiste product.
11 LivingRoom Side  Mac kl
Enscape logo color black rgb

-- - -Floating -License---

Aanbevolen voor individuen en teams die maximale flexibiliteit willen.

----------------------------------------- -----

 ------Jaarlicentie: Single User ------

-----NEW- jaarslicentie per user--- -

 • Licentie kan op meerdere computers worden gebruikt

 • Gebruik uw licentie met meerdere CAD/BIM-tools op meerdere computers

 • Gratis upgrades naar de nieuwste softwareversie

  Te bestellen via onze webshop.
  www.3dsoftwareshop.nl
  Onderstaande buttons gaan automatisch naar het juiste product.
03 DR Kitchen  Mac kl
Enscape logo color black rgb

- -Studenten Licentie--

Studentenlicentie voor personen met een studentenkaart.

------                                                        -----

 ------Jaarlicentie: Single User ------

-----                                                            --- -

 • Licentie kan op meerdere computers worden gebruikt

 • Gebruik uw licentie met meerdere CAD/BIM-tools op meerdere computers

 • Gratis upgrades naar de nieuwste softwareversie

  Te bestellen via onze webshop.
  www.3dsoftwareshop.nl
  Onderstaande buttons gaan automatisch naar het juiste product.

Nieuwe functies Enscape versie 4.0

E

Geanimeerde vegetatie.

Duik in een wereld van 178 nieuwe geanimeerde vegetatie-elementen en ontdek de pracht van verschillende bomen, struiken en bloemen uit Noord- en Zuid-Europa, Noord-Amerika, Australië en Oceanië. Laat de natuur tot leven komen met bomen die zachtjes bewegen in de wind en geef uw landschapsproject de perfecte uitstraling. Creëer een betoverende omgeving met deze levendige vegetatie-elementen en breng een vleugje realisme in uw ontwerpen. Laat uw verbeelding de vrije loop en transformeer uw omgeving met deze diverse en inspirerende elementen.

NVIDIA Denoiser

denoiser ensc_
Optimaliseer de export van opnamen met behulp van de NVIDIA Denoiser om ongewenst ruis te verminderen. Deze handige functie is beschikbaar voor beeld-, mono-panorama- en videoweergaven, mits ingeschakeld in de instellingen. Verhoog de visuele impact van glanzende oppervlakken in afgesloten interieurscènes voor een scherpere weergave.

Nieuwste VR-headsets

Ontvang nu volledige ondersteuning voor de nieuwste VR-headsets! Maak gebruik van de officiële compatibiliteit met de Meta Quest 3 en HTC Vive Pro 2 voor een virtual reality-ervaring.
Geniet van snellere laadsnelheden en ontdek nog scherpere details in jouw favoriete VR-omgevingen. Duik dieper in de wereld van virtual reality. Verrijk jouw omgevingservaring door bijvoorbeeld jouw interieur, tuin of stad te upgraden met de technologische vooruitgang die deze nieuwe headsets bieden. Laat je verbeelding de vrije loop en omarm de mogelijkheden van deze geavanceerde VR-brillen.

 V-Ray Scene Exporter

Met de V-Ray Scene Exporter kunt u moeiteloos essentiële gegevens overzetten van Enscape naar V-Ray en diverse andere ontwerpsoftware, zoals 3ds Max en Cinema 4D.

Deze nieuwe functionaliteit bevordert een naadloze workflow en verbetert de samenwerking tussen verschillende tools, waardoor de interoperabiliteit binnen het Chaos-ecosysteem aanzienlijk wordt versterkt.

Site Context-modus.

Enscape stedenbouwkundig
Vermijd tijdrovende taken bij het modelleren van topografie en het importeren van geometrie met de Site Context-modus. Ontdek hoe uw gebouw op locatie zal verschijnen en maak slimmere keuzes met real-world context.

Gebruikersinterface blauwig

Blauwe tinten
Enscape 4.0 heeft een geavanceerde gebruikersinterface met blauwtinten die zorgen voor een betere leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. De iconografie is stijlvoller en consistenter geworden. De knoppen zijn nu blauw in plaats van oranje, wat zorgt voor verbeterde contrastverhoudingen en gemakkelijkere herkenning en interactie. De nieuwe visuele stijl richt zich op het bieden van een betere gebruikerservaring met verbeterde interactiviteit, consistentie en visuele hiërarchie in zowel de Enscape-gebruikersinterface als het Chaos-product.

Rhino 8.3 ondersteunt!

Rhino met Ens500
Enscape ondersteunt nu Rhino 8.3 en hoger, waardoor gebruikers real-time visualisatie direct in hun ontwerpworkflow kunnen integreren. Rhino-gebruikers hebben toegang tot de nieuwste verbeteringen in Rhino 8.3. Als bestaande Enscape-klant kunt u de nieuwste versie gratis downloaden en de eenvoudige installatie-instructies volgen voor een naadloze ervaring.

Revit verbeteringen.

Revit met enscape500
Met Enscape 4.0 zullen Revit-gebruikers merkbare verbeteringen ervaren in het werken met gedeelde modellen. Deze update bouwt voort op eerdere oplossingen en lost fouten op die zich voordoen tijdens samenwerkingssessies, vooral bij het aanpassen van weergaven, visuele instellingen en sitecontextelementen. Het is belangrijk op te merken dat enkele beperkingen nog steeds aanwezig zijn als gevolg van de communicatiedynamiek tussen Revit en Enscape. Na de update naar 4.0 kunnen gebruikers gelijktijdig verschillende voorinstellingen wijzigen, wat de samenwerkingsworkflows aanzienlijk verbetert. Let op: het gezamenlijk bewerken van dezelfde voorinstelling door meerdere gebruikers kan nog steeds een waarschuwing veroorzaken, dus blijf alert.

Nieuwe functies van Enscape versie 3.5

E

Verbeterde belichting .

Verbeter het realisme van designscènes met verbeterde indirecte verlichting in interieurs en nauwkeurigere indirecte verlichting in spiegelreflecties. Beschikbaar voor gebruikers met een GPU met hardwareversnelde raytracing-ondersteuning.

 • Voeg meer diepte toe aan het perspectief van een interieurscène
 • Geef een meer authentieke weergave van schaduw in een spiegelreflectie

Unieke people assets.

Nog meer te kiezen mensen, waardoor het totaal op meer dan 70 komt en geheel exclusief voor Enscape ontwikkeld zijn.  

Kleding kleur people assets.

Mensen enscape

Nog meer te kiezen mensen, waardoor het totaal op meer dan 70 komt en geheel exclusief voor Enscape ontwikkeld zijn.  

Multi-assets bewerken

Wijzig snel een groep items tegelijk. U kunt ze selecteren, deselecteren, vervangen of verwijderen. Deze functie is beschikbaar voor alle assets in de Enscape Asset Library.

Assets varianten

Assets met varianten

Kies uit meerdere versies van hetzelfde item. Filter op de tag 'instelbaar' om alle assets met deze functionaliteit in de lijst te vinden. U kunt de varianten markeren als favorieten.

 • Kies juiste assetvariant
 • Heb meer keuzes  per asset

Kleur wijzigen

Deze functie is ook vindbaar met behulp van de ‘aanpasbare’ tag en laat je de kleur of het materiaal van een item wijzigen via een aanpassingspaneel.
U kunt parameters aanpassen om elementen in scènes te accentueren of te laten samenvloeien. Stel de juiste esthetiek samen voor uw projectpresentatie Bespaar tijd bij het zoeken naar activa elders online

Rhino

Enscape Rhino 01

Enscape 3.5 bevat ook een verbeterde workflow voor Rhino-gebruikers waarbij de assetgeometrie op de huidige laag wordt geplaatst, een User Area in de Toolbar voor uw Enscape-gebruikersaccount, gecertificeerde SpaceMouse-ondersteuning, Revit 2024-ondersteuning en een update van orthografische weergaven voor Revit.

Alpha kanaal

Update voor alfakanaal export

Als update van een bestaande functie kunt u nu genieten van een verbeterde compositie van semi-transparante materialen met een andere achtergrond in de alfakanaalexport. Verminder de tijd die wordt besteed aan postproductie Creëer eenvoudig realistischer ogende weergaven

Enkele Functies van Enscape

Iedere versie van Enscape wordt voorzien van nieuwe features. Bekijk hier de nieuw toegevoegde functionaliteiten van de laatste versies van  Enscape.

Volumetrische mist

Mist geeft je scène een gevoel van diepte, door lichtstralen beter zichtbaar te maken;  

annotatie

Of het nu gaat om een ​​wijzigingsverzoek, materiaalsuggestie of een probleem, markeer problemen rechtstreeks in het project met de nieuwe annotatiefunctie voor samenwerking. 

Scherptediepte

Concentreer u op wat u maar wilt. Met deze instelling kies je welk deel van uw model moet opvallen. 

Aangepaste bibliotheek

Aangepaste bibliotheek
De nieuwe Custom Asset Library zorgt ervoor dat u elk item kunt toevoegen dat uw project nodig heeft.

Orthografische weergaven

Geen enkel project is compleet zonder een plattegrond of dwarsdoorsnedevoorstelling; Eén klik is voldoende om een ​​tweedimensionaal beeld te creëren van uw driedimensionale project. Schakel eenvoudig tussen verschillende vlakke perspectieven om plattegronden of zijaanzichtsecties te maken.

Afbeeldingseffecten

De  sfeerweergave van je scène kan worden geregeld met de beeldinstellingen.  ( lensflare )

Virtual Reality

Verken uw ontwerp in het realisme van virtual reality. Sluit een VR-headset zoals de Oculus Rift S of HTC Vive aan en maak je klaar om door je project te lopen of te vliegen. Je zal net zo enthousiast worden als dat wij werden.

Licht analyse

Als u een lichtanalyse van uw model wilt genereren, schakelt u gewoon lichtweergave in. Deze optie geeft aan hoeveel lux er op elk oppervlak valt. Schakel lichtweergave in en pas de tijd van de dag aan om te zien hoe uw model op een bepaald moment met het licht omgaat. 

Real-time Walk-through

Met de realtime technologie van Enscape wordt uw project gevisualiseerd als een volledig gerenderde 3D-walk-through, die op elk moment van de dag vanuit elke hoek kan worden genavigeerd en verkend. Met de live link tussen Enscape en uw CAD-programma, kunt u elke update van uw plan onmiddellijk volgen. Voeg Enscape toe aan uw workflow om uzelf meer tijd te geven om te creëren en te innoveren. 

 1

Luchtkleur wijzigen

2

Allerlei Assets

 3

Materialen toepassen

 4

Spiegeling omgevind verbeterd

 5

Gebied invoegen

 6

Alpha

Haal meer uit jouw Enscape projecten.

Kies  voor 'Skatter' voor veelvuldige herhalingen of "Laubwerk" voor mooie bomen of Skimp om rendertijden te verkorten.

Skatter is de slimme plug-in voor objectverspreiding in SketchUp. SketchUp heeft het normaal gesproken zwaar wanneer een scene veel objecten bevat (bv. bomen en vegetatie), maar met Skatter is dat nu verleden tijd en besparen we veel tijd.

 • Bibliotheek
 • Parametrisch
 • RandomnessSkatter werkt  op een Windows EN Mac computer. 
Winkelmand
          Koop Skatter

Laubwerks 3D-PLANTEN VOOR (landschaps-tuin-) ARCHITECTEN
Laubwerk biedt gebruiksvriendelijke software-uitbreidingen voor (landschaps-tuin-) architecten die op zoek zijn naar natuurgetrouwe 3D-planten.

Kits variëren van loofbomen tot sparren en struiken en palmbomen.
In onze webshop kan je meerdere kits aanschaffen

Winkelmand
           Koop Laubwerk

Skimp is DE ultrasnelle import en polygoon vereenvoudigingstool met behoud van het originele uiterlijk van het model, maar wel met minder “faces”.

Selecteer een willekeurig aantal groepen en componenten in jouw SketchUp-model en Skimp kan ze binnen enkele seconden optimaliseren en vereenvoudigen met minder SketchUp vlakken.

Winkelmand
            Koop Skimp

Systeemvereisten Enscape Windows

Let op dat de grafische kaart Open GL ondersteunt en beschikt over genoeg eigen geheugen.

 • Link delen
  Deel eenvoudig view-only modellen met collega's en klanten. De ontvanger hoeft de software niet geïnstalleerd te hebben. De link opent zich in de browser.

.

Besturingsysteem

Windows 10  64-bit (of hoger)
Minimale Performance

1 GHz processor i5 (of AMD) of beter.
4 GB RAM
1 GB schrijfruimte
TIP: Open GL 4.4 grafische kaart met minimaal 4 GB  of VRam of meer.
TIP: Nvidea Geforce GTX 900
Quadro M series of hoger.
AMD Radeon RX 400/ Radeon Pro-serie en nieuwer..

Aanbevolen Performance

2+ GHz processor i7 of i9
8/ 32+ GB RAM
(SSD raden wij aan).

2 GB of meer schijfruimte
TIP: Open GL 4.4 grafische kaart met minimaal 8 GB  of VRam of meer.
Nvidea Geforce RTX 3080 of 3090 of hoger, Quadro RTX 5000 of AMD Radeon Rx 5000 series of hoger  met zoveel mogelijk GB VRAM

Tip: Grafische video kaart

Open GL 4.4
grafische kaart met minimaal 8 GB  of VRam of meer.

TIP: Nvidea Geforce GTX 1660/ Quadro K2000 series of hoger.
AMD Radeon Rx 5000 series of hoger met liefst meer dan 4 GB

VR vereisten:
Nvidea Geforce RTX 2080 Ti of hoger, Quadro RTX 5000 of AMD Radeon Rx 5000 series of hoger  met zoveel mogelijk GB VRAM

Zorg ervoor dat u het nieuwste beschikbare grafische stuurprogramma hebt geïnstalleerd. NVIDIA-stuurprogramma's zijn hier te vinden, stuurprogramma's voor AMD grafische kaarten zijn hier te vinden. 

NIET ONDERSTEUND!:
Radeon 6000 mobile GPU’s
Intel Integrated Graphics onboard GPU’

Vereiste CAD software

De Enscape-plug-in wordt geïnstalleerd voor alle onderstaande CAD software, tenzij anders aangegeven tijdens het installatieproces. 

SketchUp Make&Pro versie:

2021,2022 en 2023

Vectorworks versie:
2021,2022 en 2023  (service Pack 3)|  en 2024

ArchiCAD versie:
24, 24 , 26 en 27

Revit versie:
2021 t/m 2024
(Revit LT wordt niet ondersteund)
Er zijn conflicten met twee andere Revit-plug-ins: Colorizer en Techviz. Om incompatibiliteit te voorkomen, dient u ze te verwijderen voordat u Enscape gebruikt. 

Rhino versie:
6.0 en 7.0

Mixed reality apparaten

Windows Mixed Reality-apparaten HTC Vive en HTC Vive Pro Oculus Rift en Rift S Raadpleeg de hardware vereisten in onderstaande linken van de Virtual Reality Headset-handleiding 

HTC Vive en HTC Vive Pro
VIVE™ | VIVE Ready Computers

Oculus Rift en Rift S
Minimale vereisten en systeemspecificaties voor Oculus Rift en Rift S

Officiele  Samsung Odyseey hardware vereisten.

Official Samsung Odyseey hardware requirements

Officiele Windows hardware vereisten voor Mixed Reality Headsets.
Official Windows hardware requirements for Mixed Reality Headsets

Om Enscape te kunnen gebruiken met de Samsung Odyseey of een andere Windows Mixed Reality Headset, moet de volgende software zijn geïnstalleerd en actief zijn: Steam, SteamVR en Windows Mixed Reality voor SteamVR. Als Windows Mixed Reality nieuw voor u is, biedt deze handleiding u nuttige informatie over Windows VR. Wanneer SteamVR aangeeft dat alles groen is en klaar voor gebruik, kun je doorgaan en de VR-modus van Enscape inschakelen via de knop VR-headset inschakelen in het Enscape-balk.

NVIDIA-stuurprogramma's.

Hierbij de Officiële link voor het downloaden van NVIDIA-stuurprogramma's..

Hierbij de Automatische update checker installatieprogramma voor de NVIDEA grafische kaarten.

Grafische kaart

AMD-stuurprogramma's.

Hierbij de Officiële link voor het downloaden van AMD-stuurprogramma's.

Hierbij de Automatische update checker installatieprogramma voor de AMD grafische kaarten.

Systeemvereisten Enscape Mac

Besturingsysteem

Monterey 12.6 en hogerMinimale Performance

APPLE M1:
MacBook Air (M1, 2020)
MacBook Pro (M1, 2021)
Mac (M1, 2021)
Mac mini (M1, 2020)

APPLE M2:
MacBook Air (M2, 2022/2023)
MacBook Pro (M2, 2022)
Mac mini (M2, 2022)

Aanbevolen Performance

APPLE M1:
MacBook Pro 
(M1 Pro/Max, 2021, 32 GB of Unified Memory)
Mac Studio (M1 Max/Ultra, 2022, 32 GB of Unified Memory)

APPLE M2:
MacBook Pro (M2 Pro/Max, 2023, 32 GB of Unified Memory)
Mac Pro (M2 Ultra, 2023, 64 GB of Unified Memory)
Mac Studio (M2 Max/Ultra, 2023, 32 GB of Unified Memory)
Mac mini (M2 Pro, 2022, 32 GB of Unified Memory)

Tip: Grafische video kaart

Omdat de GPU-stuurprogramma's deel uitmaken van macOS, hoeft u zich geen zorgen te maken over de GPU-stuurprogramma's zolang u Monterey 12.6 of een nieuwere versie gebruikt

Vereiste CAD software

De Enscape-plug-in wordt geïnstalleerd voor alle onderstaande CAD software, tenzij anders aangegeven tijdens het installatieproces. 

SketchUp  versie:

2022 en 2023

Vectorworks versie:
2023  (service Pack 3)|  en 2024

ArchiCAD versie:
 26 en 27

Mixed reality apparaten

Momenteel niet ondersteund.

 1. Werkt met Oculus, HTC Vive, Windows Mixed Reality en HoloLens

Over EnyaCAD

Sinds 1994 hebben wij ons gespecialiseerd in het geven van specifieke en praktijkgerichte  trainingen voor groepen en zelfstandigen.

De doelgroep bestaat onder andere uit architectenbureaus, interieurbureaus, stedenbouwkundige bedrijven, tuinontwerpbureaus, standbouwers, meubelmakers, grafici en animatiespecialisten.

30 jaar ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring in het geven van praktijkgerichte trainingen op maat. U heeft baat bij kennis die u nodig heeft voor uw gewenste eindresultaat.

EnyaCAD is officieel Dealer van alle in deze site genoemde software. Deze software met de juiste kennis zorgt voor een prachtig en professioneel eindresultaat.

EnyaCAD verzorgt specifieke praktijkgerichte trainingen aan architecten en designers, productontwikkelaars etc. in  Vectorworks, SketchUp Pro en diverse render-software. 

Aanmelden voor nieuwsbrief en lees onze interessante blogs
Contact

Van Cittersstraat 44b
3022 LL Rotterdam

Tel. : 010 - 213 28 41

KvK: 243441083
BTW: NL  8137.07.134.B.01
IBAN: NL10ABNA547082223
BIC: ABNANL2A