Chaos Cosmos
V-Ray animatie 

Animatie met Chaos V-Ray

Animaties zijn een briljante manier om ontwerpen sprankelend tot leven te brengen, geliefd bij ontwerpers van alle soorten en gewaardeerd door belanghebbenden en klanten. De resultaten kunnen ontzagwekkend zijn. Wanneer u SketchUp gebruikt, krijgt u toegang tot Chaos V-Ray, dat perfecte animaties maakt - en de beelden zijn uitstekend. Dus, hoe sla ik afbeeldingen op in Chaos V-Ray in SketchUp?

In deze Blog gaat het over het onderwerp:  

 • Hoe je een animatie kunt renderen in V-Ray voor SketchUp,
 • Afspelen van een gerenderde animatie  


Schermafbeelding 2023 11 12 144617

scenes aanmaken

Schermafbeelding 2023 11 12 151915

Animatie instellen in de asset editor

Schermafbeelding 2023 11 12 152356

Of deel renderen van animatie

Animatie met Chaos V-Ray

 • Hoe je een animatie kunt renderen in V-Ray voor SketchUp.
  Allereerst wilt u weten hoe u een animatie kunt renderen in V-Ray voor SketchUp. Je eerste taak is om de scène goed in te stellen en ervoor te zorgen dat de camera-instellingen goed zijn. Door scènes te maken, kunt u verschillende weergaven van een model zien, bijvoorbeeld vanuit verschillende hoeken of met verschillende renderstijlen. Als u de camera naar wens wilt instellen, beweegt u de muisaanwijzer over het cameramodel, selecteert u Camera bewerken en gebruikt u het dialoogvenster Camera-eigenschappen om de instellingen te wijzigen. Stel eerst de startpositie van de camera in en sla de weergave op in het scènetabblad, verplaats vervolgens de camera naar de gewenste eindpositie en maak een ander scènetabblad om het te markeren. Als je tevreden bent met de scène en de camera-instellingen, is het tijd om je animatie te renderen. Je hebt VRay al geïnstalleerd en gedownload, dus je eerste taak is om de V-Ray Asset Editor te openen. Hier creëer, bewaar en open je assets en wijzig je de instellingen, inclusief de materialen, texturen, geometrie, lichten en natuurlijk de renderkanalen.Zodra je in de Asset Editor bent, klik je op het tabblad Animaties en kies je V-Ray Animation. Kies het gewenste bestandsformaat (jpg of png etc) en stel de uitvoerlocatie van de animatie in, de plaats waar u deze wilt opslaan.

  Vervolgens kunt u de rendering-instellingen op elke gewenste manier aanpassen om de gewenste effecten te krijgen. Het enige dat u hoeft te doen om de animatieweergave te starten, is op 'Renderen' klikken.  Het realisme van de verlichting hangt af van de nauwkeurigheid van de oriëntatie van uw model, zorg ervoor dat u de juiste lichtbron in SketchUp hebt gekozen. Zorg er ook voor dat u onnodige details uit uw 3D-model hebt verwijderd om de snelheid van het renderproces te maximaliseren.  Geef uw materialen een duidelijke naam, zodat u ze gemakkelijk in V-Ray kunt toewijzen zonder in de war te raken. En controleer of alle fijne details correct zijn, want zelfs kleine dingen zoals toevallige openingen tussen stenen of planken zullen in de animatie (en ook normale rendering)  opgemerkt worden.


Schermafbeelding 2023 11 12 151915

Of deel renderen van animatie

{Doorsnede} animatie  maken in Chaos V-Ray.

E

Eindresultaat Chaos V-Ray

 • Eindresultaat met V-Ray voor SketchUp.
  ANadat je je animatie hebt gerenderd, wil je deze afspelen om te zien hoe verbluffend de resultaten zijn.  Gelukkig levert V-Ray for SketchUp, in tegenstelling tot andere 3D-renderingtools, een snelle rendering, zodat u niet eeuwig hoeft te wachten.

  (We kunnen namelijk ook in de cloud renderen met de Chaos cloud optie binnen V-Ray. (Geef van te voren aan wat de kosten mogen zijn, ik zal hierna een artikel schrijven over de V-Ray cloud en Player)
  Als u vloeiende resultaten wilt, kunt u het afspelen optimaliseren door de resolutie van de animatie te wijzigen of een render van lagere kwaliteit te kiezen.

  Hoe kunnen we losse jpg's of png's omzetten naar een mp4 formaat of avi etc.

  Movavi Video Editor © Movavi.com
  Audio Video Interleave (.avi)
  HD Video (.m2ts, .mkv, .mov, .mp4, .mpg, .wmv)
  Flash (.flv, .swf)
  QuickTime (.mov) etc.

  Final Cut Pro

  Prism Videoconversiesoftware
  Converteer AVI, MP4, WMV, MOV, MPEG, FLV en andere videobestandsindelingen
  Download Gratis Videoconverter. MP4, MOV, MKV. 40+ Formaten (nchsoftware.com)
  Onverteer PNG naar MP4 online, gratis .PNG naar .MP4 converter (onlineconvertfree.com)

Het is heel eenvoudig. Kies gewoon het gewenste bestandsformaat en de uitvoerlocatie voor de animatie, zoals u zou doen bij het delen van een ander soort bestand. U kunt altijd een videocompressietool gebruiken om de bestandsgrootte te verkleinen als deze te groot is om gemakkelijk te delen. 

Schermafbeelding 2023 11 12 154501

Of deel renderen van animatie

EnyaCAD verzorgt specifieke praktijkgerichte trainingen aan architecten en designers, productontwikkelaars etc. in  Vectorworks, SketchUp Pro en diverse render-software. 

Aanmelden voor nieuwsbrief en lees onze interessante blogs
Contact

Van Cittersstraat 44b
3022 LL Rotterdam

Tel. : 010 - 213 28 41

KvK: 243441083
BTW: NL  8137.07.134.B.01
IBAN: NL10ABNA547082223
BIC: ABNANL2A