Hulp met Rhino.

Hieronder vind je antwoorden op jouw vragen.

Hardware

Systeemeisen Apple Mac OS

Mac OS 10.14.6 (Mojave) tot 10.15 (Catalina)-11.0 (Big-sur)
WebGL compatibele web browser
Let op: Mac OS 10.13 en eerdere versies van macOS worden niet langer ondersteund!
Niet ondersteund: Apple Silicon M1 Macs.

Werkgeheugen minimaal:  8 GB RAM (liefst meer)
Werkgeheugen aanbevolen  16-32 GB of meer. RAM 
Hardeware: minimaal 500 MB schrijfruimte (vrije)

Videokaart*
Indien je de aanschaf van een nieuwe machine overweegt, besteed dan voldoende middelen aan de videokaart. Wij raden kaarten aan met een nVidia RTX chip. Deze kaarten ondersteunen OpenGL zeer goed en hebben kwalitatief goede drivers. OpenGL is het hart van de 3D weergave. On-board videokaarten (opgesoldeerde chipsets) worden ten zeerste afgeraden!

Open GL 3.1 grafische kaart met minimaal 4 GB of VRam of meer.

TIP van klanten: AMD Radeon Rx 5000 series of hoger

Systeemeisen Windows

Windows  10 – 64 Bit
Let op: Windows 8.1 kan nog net.
WebGL compatibele web browser

Processor: 2.1+ GHz processor (64-bit Intel or AMD processor) (NIET ARM processors)
Werkgeheugen: 16-32 GB of meer RAM (Rhino schrijft 8 GB)
Hardeware: 1 GB schrijfruimte (600 MB schrijft Rhino)
Videokaart : 4+ GB 100% OpenGL 3.1 of hoger
Muis: 3-knops muis met scrollfunctie

Videokaart* 
Indien je de aanschaf van een nieuwe machine overweegt, besteed dan voldoende middelen aan de videokaart. Wij raden kaarten aan met een nVidia RTX chip. Deze kaarten ondersteunen OpenGL zeer goed en hebben kwalitatief goede drivers. OpenGL is het hart van de 3D weergave. On-board videokaarten (opgesoldeerde chipsets) worden ten zeerste afgeraden!.

TIP van klanten: Nvidea Geforce RTX 2080 Ti of hoger, AMD Radeon Rx 5000 series of hoger

Installatie en activatie

Is er een Mac versie voor Rhino?

Jazeker

Hardware
Intel Apple Mac.
NOT SUPPORTED: Apple Silicon M1 Macs.
8 GB memory (RAM) or more is recommended.
AMD graphics processor is recommended.
5 GB disk space.
A Multiple-button mouse with a scroll wheel is recommended.
SpaceNavigator and SpaceMouse Wireless optional
macOS Operating Systems: macOS 11 (Big Sur)/ macOS 10.15.7 (Catalina)/ macOS 10.14.6 (Mojave)
Internet connection for
Apple Silicon M1 Macs NOT yet.
macOS 10.13.6 (High Sierra) or older

Mag ik Rhino op meerdere computers installeren?

Met de licentieovereenkomst kun je jouw Rhino installeren op alle computers die je rechtstreeks bestuurt, op voorwaarde dat je kunt aantonen dat jouw Rhino slechts op één computer tegelijk werkt. Rhino heeft een licentie op basis van “gelijktijdig gebruik” en niet op basis van “per installatie”.

Rhino verleent je de niet-exclusieve licentie om de Software te gebruiken op alle computers die jouw eigendom zijn, zolang het aantal gelijktijdige gebruikers niet groter is dan het aantal licenties dat je bezit. Als je de Software op een server uitvoert, mag het aantal gelijktijdige gebruikers het aantal licenties dat je bezit niet overschrijden. ”

Je kunt jouw Rhino licentie niet ‘uitlenen’ aan een vriend of familielid.
Je kunt de gratis server licentiebeheerder the Zoo gebruiken om een klein aantal licenties tussen een groter aantal gebruikers te laten zweven.
De Zoo (server) is niet nodig voor individuele gebruikers met meerdere computers

Hoe maak ik een solide model. STL voor 3D printen?

Het Rhino-object moet een gesloten solide zijn voordat een geldig STL-bestand kan worden gegenereerd. Een gesloten polysurface.is als een ballon. Als er zelfs maar een gaatje ter grootte van een speldenprik is, loopt deze leeg. Het is dus niet lucht / waterdicht, niet volumetrisch.
Gebruik het ShowEdges-commando met de weergave ingesteld op “naked Edges” om de niet-samengevoegde randen te vinden.
Een goede regel die je moet volgen, is het wijzigen van de absolute tolerantie van de standaardwaarde van .01 naar .0001 of .001. Begin al jouw maatprojecten bij .0001, daarna heb je de ruimte om de tolerantie indien nodig grover te maken.
Het gebruik van snaps en object-snaps is buitengewoon nuttig, mogelijk essentieel om randen te laten aansluiten.

De SU Podium V2.6-licentieserver kijkt niet op welke computer of op welke SketchUp je de licentie hebt geactiveerd. Het telt gewoon het aantal activeringen. Als je dezelfde V2.6-licentie al 2 keer hebt geactiveerd en de licentie niet hebt gedeactiveerd, zal de licentie-activering maximaal zijn. In de toekomst moet je de licentie bij voorkeur deactiveren vanuit dezelfde SketchUp waarop deze oorspronkelijk was geactiveerd.

We kunnen de licentie voor de klant deactiveren als je de licenties code naar ons opstuurt. 

Subscription
Je hebt direct toegang tot de nieuwste versie via de AMP (Acces management portal ), in-product upgrade notificatie of via een directe downloadlink.
(Die je netjes van ons krijgt toegestuurd).

Download SketchUp Pro 2021, installeer het op je machine, activeer het met je Trimble ID (TID) met de door jou opgegeven mailadres  en je bent klaar om met SketchUp Pro Subscriptie aan de slag te gaan.

Standalone licentie

Volgens de licentievoorwaarden behoort de licentie toe aan één gebruiker. Deze persoon mag de licentie op 2 van zijn / haar computers installeren, bv. een desktop op kantoor en laptop voor klantbezoek.

Netwerklicentie
Een netwerklicentie heeft geen beperking wat betreft het aantal activaties en toegewezen personen. De licentie mag u op alle systemen binnen uw organisatie activeren. Het aantal seats wat uw netwerklicentie bepaalt hoeveel gebruikers u gelijkertijd actief kunt hebben. Bijvoorbeeld met een netwerklicentie van 5 seats kunnen er maximaal 5 medewerkers op hetzelfde tijdstip in SketchUp Pro werken.

  1. Klik op het menu Start (Windows-logo) > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen > SketchUp #.
  2. Selecteer Verwijderen (verwijderen onder Vista of Windows 7).
  3. Klik op Ja als u wordt gevraagd of u SketchUp wilt verwijderen.

Let op: Als u problemen heeft met SketchUp, kunt u de optie Wijzigen proberen, waarmee het proces begint van het opnieuw installeren van de programmafuncties die tijdens de laatste installatie zijn geïnstalleerd. Dit kan alle applicatiebestanden repareren die beschadigd zijn (dit heeft geen invloed op of repareer uw SketchUp-tekenbestanden, de SKP-bestanden). Als dat niet werkt, probeer dan SketchUp te verwijderen en opnieuw te installeren.

Autoriseren van SketchUp met een netwerklicentie is niet anders dan autoriseren ervan met een licentie voor één gebruiker. Hoewel een netwerklicentie kan worden geautoriseerd op dezelfde manier als een single-user licentie, is er één belangrijk voorbehoud voor succesvol gebruik van het netwerklicentie: TCP Poorten 5053 en 50530 moeten open zijn tijdens het actief gebruiken van een netwerklicentie. Raadpleeg uw netwerkbeheerder als deze poorten niet open zijn.

Als u SketchUp over een groter netwerk wilt distribueren, kunt u gebruik maken van het MSI-bestand) of een disk-imaging pakket gebruiken, zoals Norton Ghost of Deep Freeze. In beide manieren van beide gedistribueerde installatiestrategieën, kunt u het autorisatieproces vereenvoudigen door het opnemen van een bestand dat het serienummer en autorisatie code voor de gebruikers invult, zodat ze niet zelf hoeven te typen. SketchUp Pro zal automatisch proberen om te autoriseren namens de gebruiker.

Gebruik

Plug-ins en extensies

EnyaCAD verzorgt specifieke praktijkgerichte trainingen aan architecten en designers, productontwikkelaars etc. in  Vectorworks, SketchUp Pro en diverse render-software. 

Aanmelden voor nieuwsbrief en lees onze interessante blogs
Contact

Van Cittersstraat 44b
3022 LL Rotterdam

Tel. : 010 - 213 28 41

KvK: 243441083
BTW: NL  8137.07.134.B.01
IBAN: NL10ABNA547082223
BIC: ABNANL2A