Hulp met Artlantis.

Hieronder vind je antwoorden op jouw vragen.

Hardware

Systeemeisen Apple Mac OS

Mac OS 10.14 (Mojave) tot 10.15 (Catalina)-11.0 (Big-sur)
WebGL compatibele web browser
Let op: Mac OS 10.13 en eerdere versies van macOS worden niet langer ondersteund!

CPU (processor): CPU with benchmark score of 2500 higher here
Werkgeheugen aanbevolen  64 GB of meer. RAM 
Hardware: minimaal 6 GB schrijfruimte (vrije)

Videokaart* : 8 GB of meer. with benchmark score over 16 000 here

LET OP: Indien jij een nieuwe machine overweegt, besteed dan voldoende middelen aan de videokaart. Voor Apple raden wij kaarten aan die compatibel zijn met Metal 1.2.

Videokaart 8+ GB 100% OpenGL 3,1 of hoger DirectX compatibel.TIP van klanten: AMD Radeon Rx 5000 series of hoger

Systeemeisen Windows

Windows  10 – 64 Bit
Windows : Windows 8 alle versies 
WebGL compatibele web browser

Processor: 2.1+ GHz processor (benchmark score of 2500 higher)
Werkgeheugen: 64 GB of meer. RAM
Hardware: 6 GB liefst 30 GB schrijfruimte
Videokaart : Videokaart 8+ GB 100% OpenGL 3,1 of hoger DirectX compatibel.
Muis: 3-knops muis met scrollfunctie

LET OP: VR vraagt minimaal  een nVidia  GTX 2080 kaart in 2020 wordt de opvolger de GTX 3090 verwacht.
Wij hebben ermee geëxperimenteerd. Deze GTX kaart is ECHT vereist.

Videokaart*
Videokaart 8+ GB 100% OpenGL 3,1 of hoger DirectX compatibel.
Indien u een nieuwe machine overweegt, besteed dan voldoende middelen aan de videokaart. Wij raden kaarten aan met een nVidia RTX chip. Deze kaarten ondersteunen OpenGL zeer goed en hebben kwalitatief goede drivers. OpenGL is het hart van de 3D weergave voor Artlantis. On-board videokaarten (opgesoldeerde chipsets) worden ten zeerste afgeraden. Werkt gewoon niet!

Installatie en activatie

Activeren Artlantis licentie:

Handmatige activeringsprocedure
Ga naar de licentiebeheerder via: Artlantis Menu> Licentie … In het geval dat er geen internetverbinding is op de computer waarop Artlantis draait, zal het dialoogvenster automatisch veranderen nadat je op de knop Activeren hebt gedrukt.

Ik wil graag Artlantis op een andere computer installeren.

Als je Artlantis op een andere computer wilt gebruiken, moet je eerst jouw licentie op jouw huidige computer deactiveren en dus het serienummer vrijgeven voor een nieuwe activering.
Deactiveringsproces – Zorg ervoor dat jouw internetverbinding is ingeschakeld. – Open de licentiebeheerder van Artlantis: Artlantis-menu – Licentiebeheerder. Het dialoogvenster laat zien dat jouw serienummer actief is op jouw computer. – Klik op de link Deactivering – Een bericht bevestigt de succesvolle deactivering.

Artlantis netwerklicentie.

De stand alone applicatie Artlantis KeyServer stelt je in staat om Artlantis te starten op een bepaald aantal werkstations aangesloten op een netwerk.

In een oogwenk kan Artlantis worden gestart op x aantal clientwerkstations tegelijk (waarbij “x” het aantal werkstations met licenties is). Als het eenmaal is gestart op x aantal werkstations, zal Artlantis niet starten op extra werkstations zonder het eerst te sluiten op een van de werkstations of vanuit de Keyserver-interface waar het programma nog openstaat.

Artlantis KeyServer werkt als een dienst. Vink het vakje Start bij inloggen aan in het dialoogvenster KeyServer om Artlantis automatisch te starten bij het opstarten van de server.

Op een Windows-server wordt Artlantis KeyServer gelanceerd als een Windows-service.
NB: Artlantis kan niet worden gestart op een computer waarop KeyServer draait.

NB: De Artlantis KeyServer applicatie wordt niet standaard meegeleverd met Artlantis. Download het Artlantis KeyServer-installatieprogramma op: www.artlantis.com

VEREISTEN
Een netwerk met aangesloten Mac- en / of pc-werkstations.
Artlantis geïnstalleerd op de werkstations van de klant.
Artlantis KeyServer geïnstalleerd op een server. Met minimaal OS Windows Server 2008.
Een specifiek “netwerk” serienummer.

Subscription

Log nu in op je Account Management Portal
Dit kun je doen met je Trimble ID of met jouw Google Account, zorg ervoor dat je het e-mailadres gebruikt waar de mail naar toe is verzonden!

1. Huidig account, schakel indien nodig van account met de pijl naar beneden.
2. Members gedeelte of ledenadministratie
3. Huidig aantal toegewezen (Active) Seats (geen apparaten!)
4. Resterende (Remaining) Seats

Subscription
Je hebt direct toegang tot de nieuwste versie via de AMP (Acces management portal ), in-product upgrade notificatie of via een directe downloadlink.
(Die je netjes van ons krijgt toegestuurd).

Download SketchUp Pro 2021, installeer het op je machine, activeer het met je Trimble ID (TID) met de door jou opgegeven mailadres  en je bent klaar om met SketchUp Pro Subscriptie aan de slag te gaan.

Standalone licentie

Volgens de licentievoorwaarden behoort de licentie toe aan één gebruiker. Deze persoon mag de licentie op 2 van zijn / haar computers installeren, bv. een desktop op kantoor en laptop voor klantbezoek.

Netwerklicentie
Een netwerklicentie heeft geen beperking wat betreft het aantal activaties en toegewezen personen. De licentie mag u op alle systemen binnen uw organisatie activeren. Het aantal seats wat uw netwerklicentie bepaalt hoeveel gebruikers u gelijkertijd actief kunt hebben. Bijvoorbeeld met een netwerklicentie van 5 seats kunnen er maximaal 5 medewerkers op hetzelfde tijdstip in SketchUp Pro werken.

  1. Klik op het menu Start (Windows-logo) > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen > SketchUp #.
  2. Selecteer Verwijderen (verwijderen onder Vista of Windows 7).
  3. Klik op Ja als u wordt gevraagd of u SketchUp wilt verwijderen.

Let op: Als u problemen heeft met SketchUp, kunt u de optie Wijzigen proberen, waarmee het proces begint van het opnieuw installeren van de programmafuncties die tijdens de laatste installatie zijn geïnstalleerd. Dit kan alle applicatiebestanden repareren die beschadigd zijn (dit heeft geen invloed op of repareer uw SketchUp-tekenbestanden, de SKP-bestanden). Als dat niet werkt, probeer dan SketchUp te verwijderen en opnieuw te installeren.

Autoriseren van SketchUp met een netwerklicentie is niet anders dan autoriseren ervan met een licentie voor één gebruiker. Hoewel een netwerklicentie kan worden geautoriseerd op dezelfde manier als een single-user licentie, is er één belangrijk voorbehoud voor succesvol gebruik van het netwerklicentie: TCP Poorten 5053 en 50530 moeten open zijn tijdens het actief gebruiken van een netwerklicentie. Raadpleeg uw netwerkbeheerder als deze poorten niet open zijn.

Als u SketchUp over een groter netwerk wilt distribueren, kunt u gebruik maken van het MSI-bestand) of een disk-imaging pakket gebruiken, zoals Norton Ghost of Deep Freeze. In beide manieren van beide gedistribueerde installatiestrategieën, kunt u het autorisatieproces vereenvoudigen door het opnemen van een bestand dat het serienummer en autorisatie code voor de gebruikers invult, zodat ze niet zelf hoeven te typen. SketchUp Pro zal automatisch proberen om te autoriseren namens de gebruiker.

Gebruik

Plug-ins en extensies

EnyaCAD verzorgt specifieke praktijkgerichte trainingen aan architecten en designers, productontwikkelaars etc. in  Vectorworks, SketchUp Pro en diverse render-software. 

Aanmelden voor nieuwsbrief en lees onze interessante blogs
Contact

Van Cittersstraat 44b
3022 LL Rotterdam

Tel. : 010 - 213 28 41

KvK: 243441083
BTW: NL  8137.07.134.B.01
IBAN: NL10ABNA547082223
BIC: ABNANL2A